Programmeren voor Kinderen

Leren programmeren op de basisschool

Over deze site

Mijn dochter van bijna 10 wil graag leren programmeren. Ik kan het al, dus ik ga het haar leren.

Mijn dochter kan heel goed rekenen en lezen, maar ze kan niet zo goed Engels. Dat is wel lastig als je wil leren programmeren, want programmeren is bijna altijd in het Engels. Ik moet het haar dus goed uitleggen.

Wij hebben een Windows-computer thuis, dus ik leg alles uit zoals het op een Windows-computer werkt. Als je een Mac hebt of een computer die op Linux werkt, is alles anders. Dan moet iemand je misschien even helpen: je vader of je moeder of je zus of een buur.

Voor de meeste lessen heb je Python nodig, dat is een programmeertaal. Als je dat niet hebt op je computer dan moet iemand dat voor je installeren. Vraag maar aan diezelfde vader of moeder of zus of buur of die dat voor je wilt doen. Hoe het moet leg ik ook uit. Python is helemaal gratis, en hij is niet gevaarlijk.

Ik hoop dat je het leuk vindt om met ons te leren programmeren. Als je iets niet begrijpt kun je onder aan de pagina een ‘Reactie plaatsen’. Dat betekent dat je een vraag of een opmerking kan typen. Misschien kan ik hem beantwoorden, en misschien kan ik het wat duidelijker opschrijven. Dan hebben andere kinderen er misschien ook  wat aan.

Veel plezier!

Dion

5 Reacties aan “Over deze site”

 1. Amber schreef:

  Hoi Dion,
  wat een geweldige site ik be ook zo oud als je dochter en snap het pricies mijn vader kan het ook.
  En je legt het op een goede manier uit.

  Bedankt!!

 2. pieterbmx schreef:

  hallo,ik ben 14 jaar en ben erachter gekomen dat als ik bv. print 2 + 2 doen dat ik dan een syntax error krijg maar dit werkt wel: print(2+2) dan krijg je 4

  vriendelijke groeten

  pieterbmx

  • Dion Nicolaas schreef:

   Beste Pieter,

   Je hebt waarschijnlijk Python versie 3 geinstalleerd. Daarin is print een functie in plaats van een raar ding. En dat betekent dat je haakjes moet gebruiken. Zet dus steeds haakjes heen om wat je print, dan komt het meestal wel goed.
   Er zijn nog wat andere verschillen, maar daar heb je hopelijk geen last van.

   Succes,
   Dion

 3. Roy schreef:

  Hallo Dion,
  Hele leuke site, echt super.
  Heb alleen één vraag: zou je als het mogelijk is wel dat lelijke woord wat “ikke” gebruikt verwijderen, ook leraren volgen waarschijnlijk met hun klas jouw site.

  Zie les 2 de reactie van ikke:

  ikke zegt:

  24/09/2015 om 18:08

  Verder alle lof en wij wachten op een vervolg les 12 misschien ????

  Vriendelijke groet Roy.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.